22 December 2009

Bila Abang Dul berbicara


.

Wa biasa dengar nama Abang Dul ni dari CC wa. Kata Kak Cah, dia otai unit kewangan PPD Pasir Gudang. Bini dia bukan calang-calang beb. Mari dari Belgium. Wa bila dengar Belgium je memang kepala ingat the mighty Belgian hardcore metal ass "Congress" je. Satu yang wa suka Belgian hardcore ni, sebutan english dia memang haram nak faham. So kalau cover lagu diorang tak malu la kalau salah sebut pun. Main taram je nyanyi. Ni kira macam Jepun cakap English la lebih kurang. Tapi wa bukan nak cerita pasal Belgium ni ish ish.

Wa dah lama tak dengar nama Abang Dul ni sejak dia naik pangkat. Bila naik pangkat, biasala gomen, kena campak la tempat lain kan. Hari ni tah macamana wa boleh jumpa pulak dia dekat kedai makan. Dia tengah show makan nasi ayam penyet. Wa apalagi kan, join la satu table, tanya khabar apa yang patut. Dia memang antara manusia paling peramah yang wa kenal dalam dunia ni. Satu fakta yang semua orang kenal dia kena akur, dia ni manusia mulut manis. Kak Cah pernah cakap perempuan mudah cair dengan ayat dia. Kalau tak, tak kan la dapat kawin perempuan Belgium. Stewardess pulak tu.

Di pendekkan cerita, sepanjang perbualan selama lebih kurang 30 minit itu diisi dengan pengisian ilmu tentang perempuan, dalam kelambu dan mandi junub. Sepanjang 30 minit tu jugak wa terpaksa memusingkan kepala kiri kanan tanpa henti memastikan tiada minah-minah Bank Rakyat yang berdekatan meja dengar apa yang Abang Dol ni dok cerita. Dia kata, ini ilmu, semua orang kena tahu.

Sekian.



PS: Sepanjang perjalanan pulang ke opis, wa terpikir, ada ke budak zaman ni yang naif pasal kawin? Apa-apa pun, benda-benda ni semua kena tanya Enol dengan Tini la kan. Pasal diorang je yang dah tau betapa syoknya kawin.

Sekian lagi sekali.

2 comments:

tora corgan said...

pehh lepak dengan otai seh, penuh ilmu didada ni hahahaaa

Qarmadharma said...

ko kata sapa yg otai ni??

enol ke abang dul??

lu jangan macam-macam