18 May 2009

ILMU SANTET HUSIN BOLT



Ada satu hari tu gua sudah MC hammer, sedang gua melelapkan mata tiba tiba gua terdengar mcm ada org dkt depan pintu gate rumah gua. Pelan pelan gua skodeng celah langsir tingkap, sah! Ada seorg lelaki dlm keadaan mencurigakan tengah terhendap hendap sambil menggunakan teropong meneropong kearah rumah gua.
Angin baran gua terus naik, hari ni sudah termakbul doa gua nak beduk org. Gua syak ni lah setan yg dah kebas helmet racing gua 5bulan lepas. Dgn lincah gua keluar ikut pintu belakang, gua lari style husin bolt satu pusingan kedepan rumah. Bila gua sampai kedepan rumah wa tgk badan mamat ni lebih kurang mcm qarmadarma, memang set set makanan gua la ni. Plan gua skrg nak sergah mamat ni pastu beduk kepala dia dua tiga pam.

Tora : “jeng! Rumah ni takde bela burung, badak ada lah!!”

Bila terdgr sergahan gua, mamat tu sudah kaget, sekali lagi tiba tiba gua sudah nampak logo kat baju yg dia pakai. Gua rasa tak sedap hati.

Jurumeter : “bang sori ingat rumah takde org tadi(sambil menghulurkan bil letrik)”

Tora : “gua bkn taknak tukar meter letrik ni yg digital, tapi lu tau kan TNB cas gua ratus ratus nanti”

Jurumeter : “takpe la bang, saya faham. Nasib baik saya ada teropong ni, senang sket kerja(sambil start motor dan memecut laju)”

Susah jugak eh kerja jadi jurumeter ni, siang malam berjaga jaga, mcm kerja sambung ekor beruang.

Masalah gua skrg, masa gua kuar drp pintu blkg td wa lupa bawak bawak kunci rumah, skrg apa cerita gua nak masuk balik ni?? Ingat gua ni ada ilmu santet apa boleh bukak pintu pakai bacaan jampi!!

7 comments:

Anonymous said...

hexon.hahahah bedekah giler sial.hahaa

Gin Jimuda said...

hahaha.betah la abg mat tora ni.lawak lu memang gua cayalah.

Baby Tiger said...

heheheh masuk ikut lubang angin. hehehehe

abang mat tora said...

semua ni gua lakukan sebab gua phobia barang gua asek hilang je dicurik maling

neo said...

wwhahahahha,,....bodo siak

-neo

Qarmadharma said...

helmet busuk ilang pun bising

abang mat tora said...

kau ingat helmet tu aku mintak kat kedai motor apa