30 May 2009

GUA BIKIN SPOIL

Wa td ptg baru tgk wayang felem terminator salvation. Peh mmg baik la, sepatutnya felem ni jadik terminator 3, sbb cerita terminator 3 mcm biskut lemau berbanding 2yg sebelumnya.

Lu org mesti nak tau ending cerita ni kan kan,

John connor kena tikam dgn terminator T-100 dkt dlm markas skynet sewaktu nak selamatkan kyle reese. Cyborg baik nama marcus dermakan jantung dia kat john connor. So john connor takjadik mati. Kilang cyborg skynet kena letup dgn bom nuklear.

Lu org mesti nak tau siapa tu kyle reese kan kan,

Kalau lu tgk Terminator 1, kyle reese ni la mamat yg mengandungkan sarah connor, dia dihantar oleh john connor drp masa depan membantu mak dia. kyle reese ni bapak dia la. Nama kyle reese paling dikehendaki oleh terminator utk dihapuskan, so dgn bantuan si marcus ni john connor dpt la masuk ke skynet.

Lu org mesti nak tau siapa marcus kan kan,

Ok pada permulaan cerita ni, ada flashback tahun 2003 dimana marcus ni adalah seorg banduan yg kena hukuman mati, ada sorg minah drp cyberdyne mintak dia dermakan tubuh dia utk research company tu, so dia derma lah sbb dia percaya yg dia ada "peluang kedua" utk menebus kesalahan dia. Fast foward 2018, group resistant ada misi mencari maklumat di salah sebuah makmal skynet, bila grup ni dah dpt maklumat tu diorg kena ambush dgn terminator dan makmal tu meletup semua org mati tggl john connor je, masa tu jugak marcus ni hidup dan keluar drp makmal ujian terpinga pinga melihat kemusnahan disekelilingnya. Tetiba dia boleh terjumpa dgn kyle reese, so dia berdua telah road trip keluar mencari john connor.

Lu org mesti nak tau apasal john connor boleh percaya dgn marcus kan kan,

Bila marcus sampai ke markas john connor dia sudah kena periuk api, bila diorg selamatkan dia baru la diorg tau dia ni cyborg. John connor naik angin ingatkan marcus ni nak bunuh dia walhal marcus pun tak tau dia ni cyborg sbb dia mempunyai perasaan spt manusia. So marcus bagitau kat john connor yg dia boleh selamatkan kyle reese dan marcus nak balas dendam siapa yg dah buat dia jd cyborg.

Lu org mesti nak tau cerita kat dlm skynet tu kan kan,

Bila marcus dpt masuk ke skynet, komputer skynet yg menyerupai awek yg suh dia derma badan dia dulu bagitau yg marcus ni hanya lah seorg agent yg tugasnya mendptkan maklumat dimana kyle reese dan john connor berada. Marcus sudah kena tipu sbb dia lah grup resistant akan musnah. Marcus sudah berpaling tadah, dia sudah kopek kulit kepala dia buang cip dan tolong john connor fight sama itu terminator t100 yg muka nya sebijik arnold schwznnnggggerr.


Wa bajet ni cerita ada sambungan ni sbb:

1. bini john connor tgh mengandung mesti anak dia sambung perjuangan bapak dia lawan robot.
2.john connor dah pakai jantung marcus, so badan marcus ada lg dia mesti buat kajian utk buat cyborg baik atau guna badan marcus letak jantung baru so dia boleh jd agent team resistant.
3.Yang pasti anak john connor takkan di beri nama "tomyam corner".SEKIAN.


**Nantikan segmen GUA BIKIN SPOIL felem Transformer revenge of the fallen 24june ini.



Psst itu awek kaunter teket pelangi leisure mall manyak manis wooo!!

2 comments:

Penulis Kami said...

pergh sepatah haram wa tak paham lah cerita nih apa kebenda tah!!!

-neo

abang mat tora said...

alamek jeng pebenda tak paham, budak main guli pun paham apa. Oops gua lupa lu layan lord of the gay rings!