20 June 2009

JAMINAN TAK TERJAMIN

Tenenet teneeeenenet tenet net neeet handphone gua berbunyi ringtone lamb of god, nombor KL, gua bajet peminat ni, gua angkat suara gadis, gua dah agak dah!!

Tora: halluu siapa disana…

Gadis: hai, saya liza drp bank rakyat, cik tora ni penjamin utk cik samsudin lamin kan??

Tora: ye kenapa??

Gadis: saya dah byk kali call cik samsudin lamin dia tak jawab, tolong pesan dkt dia sila jelaskan bayaran pinjaman dia dah tertunggak 2bulan ni. Terima kasih..

Tora: DEMMIT!!!!!!!!!!!!!

Gua dgn lincah speedail nombor mangkuk tepen tu.

Tuutt tuut tut tuttt dail tone berbunyi, ada suara awek menjawab “the number you have been dail is not in service”

DEMMIT!!!!!DEMMIT!!!!!!


Ni lah masalahnya tolong member, sbb lu susah la gua tolong lu jd garantor buat personel loan. Kalau gua tak tolong lu ckp gua kerek la taik hidung masin la. Disebabkan kesusahan dan kebingaian lu, gua pun jebak sekali susah ni! Kalau nama gua blacklist mcm mana gua nak loan kereta honda civic
type-R?? lu ingat gua duit byk apa nak beli cash??? Lu ingat bapak gua ahamd kemin mutiara motor apa??
Time gua susah takde plak lu nak tolong gua kan? Kan?.
Dah la time duit loan tu masuk lu cuma belanja gua karipap bai je, gua kecik hati apa! gua nak cikencop apa! cikencop! Ada faham!!!
Lu faham tak konsep berhutang??? Kalau dah berhutang kena la di bayar, sekolah kau terbakar apa time blaja bab hutang piutang ni??? Kalau tak bayar hutang nak jadik apa??? tarzan???
Lu siap! Ni malam gua gegar rumah lu! Ni malam ada harapan gua humban lu dari tingkat atas flet taman cempaka! Lu siap!!! Demmit!!!

3 comments:

Chan said...

slamat tuh bank.. bkn along. kalo x, mkn roti la jawabnya member lu. wahaha

..nOWa.. said...

ini time gerentor2 sudah tak relevan gua rasa..peras ugut orang lagi best gua rasa..gua rasa laa..gua perlu fikir dulu..sapa nak gerentor gua kalu nak pinjam nanti?

abang mat tora said...

gerentor nya pasal bole putus sedara jeng hahahahaa