03 June 2010

MAKAN-MAKAN AREA BATU PAHAT

Halo semua.....hari ni saya nak bawak anda semua ke sebuah warung di Batu Pahat Johor yang terletak di kawasan teksi stand lama di kawasan paling popular untuk makan-makan iaitu di Jalan Omar, berdekatan dengan Summit Parade.

Warung yang di maksudkan ialah warung Apahal....yes, itu adalah nama sebuah warung, bukan pemilik warung yang tanya lu orang Apahal.....warung ni terletak berdepan dengan warung tom yam 3 puteri dan bersebelahan dengan Izat Hair salon...

APA YANG BEST?

Memula aku datang, aku pesan makanan biasa jek. Aku order nasik dengan ayam halia whilst orang umah plak order nasi goreng kampung. ok lah...not bad....

2nd time datang, aku order Nasi Ayam Kunyit untuk 2 orang. Ini recommendation dari kawan aku yang katanya kat warung ni specialties nya ialah nasi ayam kunyit. So bila aku order, memang specialties warung ni Nasi Ayam Kunyit. Rasanya lazat dan simple. So tak yah banyak-banyak nak mengunyah benda-benda tak patut. rujuk gambar kat bawah untuk pandangan lebih jelas mengenai Nasi Ayam kunyit persembahan dari warung Apahal.



NASI AYAM KUNYIT WARUNG APAHAL

Aku macam biasa akan pesan ais kosong kalau makan kat luar. Orang umah aku plak terasa nak minum benda yang spesel, so dia order lah Air Racun. Rasa air nih bukan lah macam racun round up atau racun tikus sekalipun, tapi rasa air manis lah...dia lebih kurang macam air katira tapi ada banyak sikit bahan dan kalau tak silap ada campur sikit air gas....aku air manis-manis ni kurang minat, so pada aku air tu kira macam sedap jek lah. Rujuk gambar di bawah untuk pandangan yang lebih jelas.


AIR RACUN

APA YANG TAK BEST?

Semua benda mesti ada yang tak best punya. Yang tak best pasal Nasi Ayam Kunyit nih ialah dia punya kuantiti.....sikit sangat...dan harga dia yang agak tinggi untuk kuantiti yang sikit macam tuh.....other than that, lain-lain ok dan layanan pun bagus.

5 comments:

absence said...

heheh skang semua bende takda yg murah, manjang naj mahal, tapi kalau mmg sedap gaban rasanya berbaloi gak, kalau tanak kuo duit mcm aku ni, aku masak sendirik je hahaha

Dottie with Dots said...

dia hidang dalam dulang ke nasi ayam kunyit tu? macam banyak aje.

Qarmadharma said...

tora, dia pakai hp baru ada kemera ke apa ni. gambar clear semacam je

hp baru siakkkk.....

tora corgan said...

kan wa dah bilang aritu apa hahahahaaa jgn memain laaa........

NEOFISHY said...

absence, nak masak tak sempat, kluar pagi balik malam kul 8 nak masak mlm nak makan kul bape...hahhah

dotie, tu dlm pinggan panjang....jgn tertipu dengan gambar yg anda lihat...hehehe

qd, ehem....clear kan? harga fon tak mahal sngt...rm213 jek....bini bayor...hahahahahah....seumur idup sekali jek aku bli henpon...hahah

tora, nak trade dgn blekberi awk yg mahal tu ke? anytime jek....abis, lu expect wa nak bli blekberi? jadah....tunggu blekberi turun bawah rm200 la baru wa bli....fak!!!