22 June 2010

CARTA PENYESALAN SAYA: TEMPAT KE LIMA

Bawa anak ke bahagian barangan permainan di supermarket adalah dilarang sama sekali melainkan anda kena nombor ekor.

Ahad lepas gua ke tesco, target gua nak beli susu anak sbb dlm paper ckp ada sale, duit pun cukup cukup je untuk beli susu dua peket al maklum lah tengah tengah bulan duit pun bajet bajet. Cuaca pun panas, agak sedap jugak kalau dapat layan aircon secara percuma dekat tesco.
Entah macam mana gua pusing pusing dari satu bahagian ke satu bahagian barang lain, tiba tiba gua dah jebak masuk ke bahagian barangan mainan.
Anak gua yg tadinya duduk diam dalam troli tesco tiba tiba menyasar tengok mainan. Gua sempat jugak bagi nasihat dekat anak gua spt “nanti baby dah besar ayah belikan mainan tu eh, budak kecik takboleh main sebab berat mainan tu” kata gua bila anak tunjuk mainan transformer optimes prime harga rm200.
“haa nanti baby ada adik perempuan baru lah ayah beli eh boleh main sama sama dgn adik” kata gua bila anak tunjuk set permainan barbie, sambil sambil tu sempat jugak gua kenyit mata dkt bini gua.
Tapi barang yg satu ni anak gua dah tak boleh tahan lagi, sepantas kilat dia panjat turun troli meluru ke basikal roda tiga body set motor polis. Bila gua cakap taknak beli dia terus menjerit jerit nangis guling guling atas lantai, pehh skrg baru gua tau apa yg bapak gua rasa dulu bila gua nangis nangis tak dapat beli pistol mainan dekat pasar malam.

Anak gua tersenyum puas peluk basikal dalam troli tesco menuju ke kaunter pembayaran.

“abang taknak test ke kereta kuasa bateri ni” kata jurujual tesco sambil menunjukkan kereta mainan berkuasa bateri yg berharga rm299. Gua hanya mampu membalas dgn renungan tajam ala Ranjinikanth pada jurujual tesco tersebut. Selamat hari bapa untuk gua!!! Sekian.

2 comments:

Baby Tiger said...

kasih bapa kan.. mana sampai ati tengok anak nangis guling2...selamat hari abah!

NEOFISHY said...

kata gangster.....gengster mana beli, gengster amik jek dan berlalu pergi mcm takde apa2 berlaku sambil buat muka macam al pacino dlm godfather....mana gengster lu? mana? mana?

(aisehmen, akid pun dh riki2 benda yang sama lah....aisehmen...mana nk cekau duit nih...aisehmen)