03 October 2009

TUTORIAL: DOWNLOAD MELALUI iFOLDER

Hai adik adik, hari ni abg jem nak kasi tutorial mendownload melalui ifolder. Abg jem nak story sket ye ifolder ni adalah sebuah web file hosting sama spt rapidshare, mediafire, megaupload dan banyak lagi yg sewaktu dengannya.
File yang dihostingkan diserver russia ni mengikut pengalaman abg jem sungguh laju kbps nya bila didownload, tapi kena tengok jugak line internet apa adik adik semua pakai, kalau cap siput memang siput la lajunya, inikan pula internet cap pijat kan kan.
Yang menjadi masalah nya sekarang web file hosting ni menggunakan bahasa russia, nasib baik la abg jem ni tau bahasa russia sikit sikit kalau tak sampai laa ni pun abg jem terkedu kedu nak download. So mari kita teruskan tutorial ini!



KLIK PADA GAMBAR UNTUK PEMANDANGAN YANG LEBIH JELAS



Klik link ifolder


Link akan redirect ke ifolder website
Klik pada perkataan tersebut


Webpage baru akan dibuka, klik pada mana mana link yang diberikan, bagus gunakan link yang pertama


Apabila link diklik timer 30saat akan bermula, lihat bahagian atas kanan skrin anda.


Sila tunggu sehingga timer 30saat tamat.
Kemudian klik pada perkataan tersebut



Webpage baru akan dibuka, masukkan 4digit password yang diberikan kemudian tekan butang ENTER anda.


Akan keluar link sebegini di bawah, klik pada link tersebut, proses download akan bermula.


Klik Download



NOTA:

Untuk memudahkan kerja mendownload sila gunakan software internetdownloadmanager (IDM)


SELAMAT MENCUBA! I FOLLOW!!!!

1 comment: