18 February 2010

Dipenjara Janji 4.11w

Isnin, Warung Zam, kurang lebih 9.30 pagi waktu Zimbabwe. Rusdi datang warung Zam. Rare. Nak sebut nama dia pun rasa macam makan buah zaitun orang bawak dari Mekah. Mee dah habis. Dulang dah cuci. Baru lepak 10 minit. Blood KL datang. Abang Absence. Pergghhh, jejak kasih, blood jumpa blood beb. Aku pasti akan ada adegan peluk cium hari ni. Tapi, ku sangka panas hingga ke petang.... Belum sempat aku snap gambar mereka, Rusdi dah mengundurkan diri. Tapi aku sempat merakam kenangan manis dua keluarga. Aku perati pengantin baru ni gugu gaga anak Neofishy. Dari riak wajah Absence dengan Tini, malam tu mesti mereka berusaha dengan lebih gigih. There will be 'no absence' tonight....


Rabu, Depan tv, 9.15 pagi waktu Yellowstone. Aku bangun. Terkebil-kebil gosok mata. Taik mata dah sangat kering. Cuaca sekarang panas. Masuk berita apa. Hari ni Zam tak mintak jasa baik aku tolong dekat warung. Apa ada dekat dapur? Mee siam kuah. Ni pesen Singapore. Ada kuah. Aku baham satu pinggan. Ada orang nak suruh snap gambar macamana mee siam kuah. Rupa dia. Aku "terpaksa" baham lagi satu pinggan. Terpaksa rela.

Balik JB. Aku ingat kena gerak awal la. Siap-siap zohor aku terush pack baju. 'Mak, nak balik dah'. 'Ai, awal'. Hari ni tak ada supir. Aku naik bas. Duduk port gangster sekolah. Seat macam nak roboh. Tora dengan Neofishy mesti dah 23 tahun tak naik bas. Itu Abang 23 pulak mesti dah 19 tahun tak naik bas.
Enol was here. Bohsia Unta 012765**90. Cikgu Osman bodoh.

Sampai basten, bas paling laju, driver hisap rokok, bas paling cepat pukul 6. Ada 2 jam lagi. Sual. Ingat ni KLCC ke boleh jalan-jalan 2 jam. Mana lagi? Odeon la. Kak Ani. Kena teh. Tapi baju Jep hari ni betul-betul mengimbau kenangan masa Tora dengan Dozo masih pasangan bahagia. Aku ingat itu sunglass Tora pun salah eja jugak. Kurt Kobian

Tamat 2 jam. Seat bas ada 44. Nombor seat aku 45. Aku dah standby nak kena tendang keluar bas. Sampai Jalan Kluang aku snap satu gambar. Aku baru berapa jam lepas tengok AFC, License to Grill. Itu haiwan dia marinate la bro. Dia punya kulit pink kalau grill lama sikit boleh crispy tau

Apa lagi? Bas pergi JB mana driver pernah bukak tv lagi sekarang?? Mimpi ka?

12 comments:

Dottie with Dots said...

'Sual' tu apa?

Qarmadharma said...

memaki hamun secara beretika

absence said...

wahahahaahah bodoh sial blood jumpa blood, o0o0o0o0o ada hati nak snap gambo aku dgn blood ehhh, bongok sial

tora corgan said...

aisehmen tak ngaku blood kalau tak abang adik

"jap aku ada nak cerita pasal band dgn rusdi"
maryam bkt pasir circa 2003

tora corgan said...

pssst ABC nampak.....

absence said...

wahahah bodoh punya tora

NEOFISHY said...

tu label tuh nur kasih season 2 ke season's finale? reunion nampaaakkkk?

Qarmadharma said...

psssttt.... itu rusdi sudah tanya no telefon tora...

abang adik

diskbrake said...

hehehe abang adik

tora corgan said...

ahhh celaka punya ayam, lu enol dgn rusdi kan abang adik tak mengaku pulak ooops lupa saleh pun sama!!

diskbrake said...

oi tora! lu kan citer lu rindu rusdi ngan enol ari tu?

dah lupa ke?

absence said...

tora dah tua, dia mmg salu lupa