21 August 2011

MANA LU PUNYA PANCUNG!!




Gua baru berkesempatan menonton cerita Kl gangster baru baru ni. Itu pun bila ada seorang budak dadah sms gua ckp cerita ni best, 3kali dia menonton wayang dan melanggan astro first jugak.

Dengar cerita Kl gangster ni Berjaya mengutip beriban riban jualan teket. Gua harap duit yg diorang dpt tu diorng beli equipmen yg lagi highend bukannya kereta import sbg contoh.

Apa yg gua boleh simpulkan disini gua mmg terhibur setelah menonton cerita ni. Nak kata sedap sangat tu takda lah sedap sangat, apataknya ada ke patut gangster pakai tatu bentuk api dekat leher dah mcm design dekat kereta drift pun ada, mcm cengkerang pun ada. Gua rasa tatu kapak dlm cerita kungfu Stephen chow lagi memberikan kesan dlm cerita tersebut.
Lain kali panggil brader Miami ink kasik lukis itu tatu cantik cantik, kalau nak suruh gua lukis pun boleh tapi gambo org lidi lah jadiknya kah kah kah

Apa yg membuatkan gua terhibur dlm cerita ni bila time ending takde scene polis datang menjadi hero menangkap penjahat. Gua dah naik muak menonton scene tersebut yg selalu ada dlm cerita cerita melayu. Puihhh!!! Lu ingat ni cerita pemburu bayang ke!!!

Gua dgr serita, Kl gangster ni akan disambung. Tapi pada pendapt gua lah kan cerita ni patut dibuat prequel bukan sequel. Kita pun nak tau berapa gangsternya si malek tu, gua pun nak tau kedai tatu mana si shark tu buat tatu cengkerang dkt leher dia tu kah kah kah

1 comment:

SynicalMind said...

sequel atau prequel, tajuk dia mesti "Pasar Borong Selayang Gangster"...!