14 October 2010

les femmes de la fierté

.

Kaum Hawa memang tak dapat dipisahkan dengan handbag dan purse.




Macam nyawa macam mahkota yang dibangga-bangga


Adik-adik wa, dia punya koleksi handbag, tote, purse... dah membukit dekat rumah. Hujung tahun ni wa nak bukak yard sale.

Lu orang semua standby nak bawak lu orang punya bini siap dengan purse dia yang berisi duit. Gua nak buat clearance 'rumah'.

Walaupun bags tu semua tak mahal macam Siti Nurhaliza pakai, tapi kalau dah penuh almari, kumpul-kumpul pun boleh buat down payment kereta.



Membazir.




Macam orang suka beli gadget-gadget ni semua.
Harga beratus-ratus. Pakai sekejap je. Dah bosan, simpan sampai karat.

Duit tu kalau kumpul-kumpul boleh kawin lagi satu.

5 comments:

tora corgan said...

woi wa dah stop gejet gejet ni, bigmuff haritu last kopek wa beli.
Smlm balik kl gua terbeli amp gitar oopsss ter brader ter ter

abang dozo said...

apa daa mana kitorang pakai kejap2. selalu kena pijak apa....

psst... awak bercakap macam frust dari segi financial. takkan kena tipu kot :)

NEOFISHY said...

tak baik la dozo ckp camtu

rezki masing2 kita mana tau...

NEOFISHY said...

tak baik la dozo ckp camtu

rezki masing2 kita mana tau...

abang dozo said...

setuju... rezeki masing-masing.