17 September 2010

RAYA: SEBUAH DIARI YANG TRUE

Salam raya utk semua, dekat seminggu jugak tak pekena internet, dia punya sedap mcm makan ketupat siram kuah lodeh lepas tu bilas dgn air oren lamnet pehhhh……………..

1.collection duit raya anak gua tetap mantap mcm tahun lepas, ada harapan tabungan kereta jepun gua cukup tahun ni.

2.Gua bayar zakat fitrah lepas asar petang esok nak raya, gua tak check lagi kitab mutaal badrin apa diapunya hukum, risau jugak gua kalau pak imam/amil balik cepat nak masak ketupat.

3.Malam raya wa sampai BP(tak lah malam sgt, dalam pukul 8). Gua campak semua beg dan barang barang, bagi anak gua dekat kucing suruh dia jaga, yea anak gua mmg suka kucing, kalau dgn kucing dia leka main, tapi siap la kucing tu kena tarik ekor, gigit telinga dan pijak diapunya perut.

Gua terus meluru ke meja makan, makanan jiran munjung penuh semeja, gua check sambal goreng, fuhhh lega ada tempe. Gua risau jugak ada budak tulis dkt Fb nak boikot tempe, jiran jiran gua mmg tak percaya bidaah Fb ni semua. Kalau masak sambal goreng tak letak tempe tak true barader tak true!!!!

4.tahun ni rasanya rumah sedara mara yg gua jarang nak pergi beraya gua datang beraya, ini semua gara gara no 1 diatas tu.

5.Letak lah 50jenis kuih raya pelbagai warna dan rasa yg sama, gua hanya makan rempeyek, dodol dgn kuih bangkit sahaja. Pada gua ketiga tiga kuih ni adalah kuih raya yang paling hebat dan paling true pernah dicipta sampai kiamat!!
Hhmmm tapi kalau tuan rumah dah letak nasik baryani gua kasik bold NASIK BARYANI nak jadi apa kalau tak pekena barang sepinggan dua!! Tak gitu en.salleh!! sambil suap nasik kedalam mulut sempat jugak gua riki riki kearah dapur manalah tau ada kelibat tiz zakiyah hahahahaaaa

6.Orang lain sibuk beli cadar baru, langsir baru, kasut baru, beg tangan baru, rantai emas baru, kereta baru, tapi gua boleh beli benda ni……







Selamat hari raya untuk gua!!lalalalalalallaalaaaaa!!!!

6 comments:

roda pertama yang bersuara said...

tebaek!!

Qarmadharma said...

lu kata ada orang nak jual kasut vans saiz 19 sapa????

mana ada kaki besar bigfoot duduk batu pahat???

NEOFISHY said...

wahahhahahahah...bodo siak.....siot la...hhahhahahha

tora corgan said...

saiz 9 laa, ingat jin ahmad albab apa!!

wa dgr cerita budak tu dah tak layan vans skrg, dia dah beli macbeth....yuckss

NEOFISHY said...

jadah, bukan yg suka macbeth tu lu ke? sibuk cerita psl macbeth...nak beli kat singapore la, apa lah...jadah....apart from blekberi, macbeth also gay, same like u la tora!!!!!!!! tora is geylordbatfaker!

tora corgan said...

lu mms wa aritu gambo kasut lu beli dkt studio R, macbeth la tu hahahaha