13 July 2010

CERITA BOLA 1

Semua dah tau yang Spain dah menang World Cup 2010 untuk pertama kalinya. Dan Julung kalinya, sebuah negara eropah berjaya menjuarai world cup di luar benua mereka.

Wa tak nak citer hal Spain menang, tapi wa nak cerita kenapa sekarang ramai yang sokong team Spain. Satu, memang diaorang superb buat masa ni, lebih-lebih lagi sebab ada Iniesta, Xavi dan David Villa. Dua nya, sebab player diaorang hensem. Kalu 4 tahun lepas, bila wa cakap wa sokong Itali, semua kata sebab player dia hensem, 8 tahun lepas pun camtu gak, 12 tahun lepas pun camtu gak, tahun 2010 ni pun benda sama gak... sebab nya sebab player diaorang ensem....wa tak leh terima langsung hal tuh...

So tahun 2010 nih, antara sebab nya Spain jadi pujaan ramai ialah player dia hensem. Kita bandingkan pasukan Itali dan Spain untuk World Cup 2010 kali ni. Cuba tengok, sapa lebih hensem?

GOAL KEEPER

CASILLAS (SPAIN)

BUFFON (ITALI)

PERTAHANAN

CANNAVARO (ITALI)

PUYOL (SPAIN)

PIQUE

CHELLINI (ITALI)

TENGAH

INIESTA (SPAIN)

AMBROSSINI (ITALI)

XAVI (SPAIN)

PIRLO (ITALI)

FORWARD

TORRES (SPAIN)

DI NATALE

DAVID VILLA (SPAIN)

QUAGLIARELLA (ITALI)

Lu orang tengok sendrik...mana ada ensem player itali...yang bleh harap pun Cannavaro jek, tu pun sebab compare dengan Puyol....yang lain mana ada ensem? Keputusannya, wa tak setuju orang kata wa sokong Itali sebab player hensem tapi wa setuju orang sekarang sokong Spain sebab player diaorg hensem. Wa jamin la zaman-zaman Zubizarreta, takde sorang pun yang sokong Spain...NUFF SAID! jadah!

5 comments:

Chan said...

gua rasa lu tertinggal fabregas la. haha

Dottie with Dots said...

Cannavarooooo... Be still my beating heart!

abang dozo said...

Rocco Siffredi - The Italian Stallion...

tora corgan said...

hahaahahaaa sial la rocco!!!!

municipal_waste said...

celaka,gua pegi google plak si rocco ni...