14 November 2011

Perang dah start

Ini wa amik dari fb sokerleaks ... Tak pernah baca sokerleaks? Ni blog diaorg sokerleaks.blogspot.com . lagi satu page yg paling popular dari segi sukan bolasepak ialah sokernet. Tak pernah baca? Gi blog ni sokernet.blogspot.com ... Ini smua blog cempien dlm bolasepak Malaysia.


Apa yg wa nk ckp daripada screenshot fb sokerleaks kt atas ialah perang antara penyokong bola indon dengan malaysia dh start...


Perang antara kita dengan indon sebenarnya dh lama..sejak zaman Suharto nk ganyang Malaysia benda tu sampai sekarang tak setel...


Apa yg wa perasan, penyokong indon ni terlalu sensitif sgt...benda bola ni, bab2 nganjingkan antara satu team dgn team lain tu biasa ah...tapi diaorang macam tak paham dengan konsep nganjingkan team ni...wa bkn nk puji Malaysia pnya supporter, tapi bab nganjing ni supporter Malaysia lebih professional daripada supporter indon...


Cuma sampai ke hari ni yg wa tak paham, diaorg ni benda2 yg takde kaitan langsung dgn bola pun babit sama....apa siak kena mengena kain batik dengan bola? Wa sangat tak paham...


Oleh itu, expect time Malaysia lawan Indon akan bergema sahutan "Maling, maling" time lagu Negaraku dimainkan macam masa AFF cup last year...


Melampau sangat memang aku bom umah sewa indon kt area kampung aku....mercun bom stok raya pun tak abis lagi tu...cukup rasanya...


Aummmmmm!


Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

SM said...

apa-apa hal, player kita jangan main macam kote tak cukup panjang macam game sebelum ni...

NEOFISHY said...

tu la pasal...kalu main mcm kote, baik main kote sendri kt bilik mandi....sabun fab pun ada lagik byk rasanya....apa ada hal...